ΒΟΥΝΑΙΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΙΚΡΑ ΒΟΥΝΑ.
ΤΟ ΚΤΗΜΑ
ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ
ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ
ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΙΠΙΔΗ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΒΟΥΝΑΙΝΑ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1985
ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ 300 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ

Το 1908 η οικογένεια Καριπίδη εγκαθίσταται στα Βούναινα Κραννώνος της Θεσσαλίας και το ενδιαφέρον των μελών της για την αμπελοκαλλιέργεια είναι άμεσο. Περισσότερο από έναν αιώνα μετά, η σχέση της οικογένειας με το κρασί και την οινοποίηση παραμένει δυνατή και γίνεται όλο και καλύτερη, όλο και πιο ειλικρινής.

Σήμερα, την παράδοση συνεχίζει ο Παντελής Καριπίδης και η οικογένειά του που με μεγάλη προσπάθεια αλλά πάνω απ’ όλα με αγάπη, παράγουν κρασιά που ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους αλλά και για τις εμπειρίες που χαρίζουν σε κάθε ποτήρι.

ΑΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΗΣΟΥΝ, ΑΝΑΒΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΜΠΕΛΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥΝ. ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΡΙΠΙΔΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΟΣΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΣΙ.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ.
Ποικιλίες
Timeline
1985 ΤΩΡΑ
ΕΤΟΣ
1985
Ο Παντελής Καριπίδης ξεκινά το οινοποιητικό του εγχείρημα, φυτεύοντας τον πρώτο αμπελώνα στα Βούναινα, στο Δήμο Αρχαίου Κραννώνος, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Λάρισα.
ΕΤΟΣ
1992
Ο Παντελής Καριπίδης επενδύει στον αμπελώνα, φυτεύοντας 140 στρέμματα σε υψόμετρο από 200μ.-320μ. ανατρέποντας την επικρατούσα άποψη για τις δυνατότητες του θεσσαλικού κάμπου σχετικά με την αμπελουργία.
ΕΤΟΣ
1998
Δημιουργείται το πρώτο σύγχρονο οινοποιείο της επιχείρησης.
ΕΤΟΣ
1999-2001
Με πολλή δουλεία γίνεται πράξη η δημιουργία του Κτήματος με σκοπό να στεγάσει το καινούριο πλέον οινοποιείο.
ΕΤΟΣ
2002
Η χρονιά που δημιουργείται το υπόγειο κελάρι του κτήματος, όπου μέχρι σήμερα παλαιώνουν υπομονετικά τα κρασιά του κτήματος.
ΕΤΟΣ
2005
Με σεβασμό στο περιβάλλον και εφαρμογή της τεχνολογίας, ξεκίνησε η κατασκευή ενός πλήρους εξοπλισμένου οινοποιείου, ικανού να αντεπεξέλθει σε όλες τις σύνθετες ανάγκες για τη δημιουργία ενός ποιοτικού κρασιού.
ΕΤΟΣ
2007
Ολοκλήρωση του έργου του οινοποιείου και ανανέωση του εξοπλισμού του. Δημιουργείται πλέον ένα σύγχρονο και επισκέψιμο οινοποιείο που μπορεί να διασφαλίσει ότι η άριστη πρώτη ύλη από τον βιολογικό αμπελώνα, θα δώσει ένα αντάξιο, ποιοτικό κρασί.
1
7

ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΙΠΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑΙΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ 300 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ. ΒΟΥΝΑΙΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΙΚΡΑ ΒΟΥΝΑ. ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΧΕ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ. ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΙΚΕΤΑ ΚΑΡΙΠΙΔΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕ ΚΡΑΣΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ Η ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΓΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Οικογενειακό Οινοποιείο