ΕΝΑ ΚΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ & ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ
Πέρα από τις εδραιωμένες και γνώριμες στο ελληνικό κοινό ποικιλίες, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Sauvignon Blanc και Chardonnay που εδώ και χρόνια εξελίσσει και παράγει, η οικογένεια Καριπίδη πρωτοπορεί και ξεχωρίζει και με τις ποικιλίες Sangiovese και Nebbiolo.
Οι Ιταλικές αυτές ποικιλίες καλλιεργήθηκαν πειραματικά πριν από αρκετά χρόνια και πλέον εντάσσονται στη μόνιμη δυναμική του οινοποιείου, συνεχίζοντας να ενισχύουν τη φήμη και την αξία του Κτήματος μέχρι σήμερα, χαρίζοντας μια ενδιαφέρουσα έκφραση των χαρακτηριστικών τους.
Ποικιλίες
KARIPIDIS WINES
SANGIOVESE NEBBIOLO CABERNET MERLOT SYRAH CHARDONNAY SAUVIGNON BLANC
Νο 01
SANGIOVESE
ΕΡΥΘΡΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ
ΕΡΥΘΡΗ, ΙΤΑΛΙΚΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΣΚΑΝΗ. ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΘΕΤΟ ΜΕ ΝΟΤΕΣ ΩΡΙΜΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ(ΣΥΚΟ, ΚΕΡΑΣΙ) ΚΑΙ ΦΙΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ(ΒΙΟΛΕΤΑ).
18.000 τ.μ.
39°30'02"N
22°15'20"E
39°30'42"N
22°15'07"E
ΣΤΟΜΑ
Γεμάτο στο στόμα, λιπαρό με δροσερή οξύτητα.
FOOD PAIRING
Συνοδεύει ζυμαρικά, αλμυρά τυριά και φαγητά με κόκκινες σάλτσες.
Νο 02
NEBBIOLO
ΕΡΥΘΡΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ
ΕΡΥΘΡΗ ΙΤΑΛΙΚΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΜΕ ΡΙΖΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ PIEMONTE. ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΑΥΤΗ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΑΣΗΜΑ ΙΤΑΛΙΚΑ BAROLO. ΜΙΚΡΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ(ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΟ), ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΕΝΟΥ ΠΙΠΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΡΙΖΑΣ.
8.000 τ.μ.
39°30'42"N
22°15'07"E
ΣΤΟΜΑ
Πλούσιο σώμα, αρκετά τανικό με μεγάλο δείκτη παλαιώσεως.
FOOD PAIRING
Συνοδεύει κόκκινα κρέατα, κίτρινα τυριά
Νο 03
CABERNET
ΕΡΥΘΡΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ
ΕΡΥΘΡΗ. ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ, ΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΚΡΑΣΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΔΕΙΚΤΗ ΠΑΛΑΙΩΣΗΣ. ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΑΠΟ ΦΡΟΥΤΩΔΕΙΣ(ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ, ΞΗΡΟ ΣΥΚΟ) ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ(ΠΙΠΕΡΙΑ), ΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΝΟΤΕΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΑΝΙΛΙΑΣ.
35.000 τ.μ.
39°30'02"N
22°15'30"E
39°30'42"N
22°15'07"E
ΣΤΟΜΑ
Πλούσια δομή και σώμα με ζωηρές τανίνες και ευχάριστη επίγευση.
FOOD PAIRING
Κίτρινα πικάντικα τυριά, κόκκινα κρέατα, μαγειρευτά με κόκκινη σάλτσα.
Νο 04
MERLOT
ΕΡΥΘΡΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ
ΕΡΥΘΡΗ, ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ, ΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΙΜΗ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΤΗΣ. ΠΥΚΝΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΑΠΟ ΝΟΤΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ, ΣΤΑΦΙΔΑΣ, ΒΙΟΛΕΤΑΣ, ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΒΑΝΙΛΙΑΣ.
10.000 τ.μ.
39°30'02"N
22°15'20"E
ΣΤΟΜΑ
Διακρίνεται για την πυκνότητα της γεύσης, τη λιπαρότητα, την πλούσια δομή και την ιδιαίτερη επίγευση.
FOOD PAIRING
Συνοδεύει κόκκινα κρέατα, μαγειρευτά με κόκκινη σάλτσα, μανιτάρια
Νο 05
SYRAH
ΕΡΥΘΡΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ
ΕΡΥΘΡΗ, ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΦΡΕΣΚΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΦΡΟΥΤΩΝ(ΚΕΡΑΣΙ, ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ), ΜΕ ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΥΜΑΡΙ.
30.000 τ.μ.
39°30'07"N
22°13'12"E
39°30'02"N
22°15'20"E
ΣΤΟΜΑ
Κομψό και βελούδινο στόμα, με την φρουτώδη φρεσκάδα να υπερισχύει.
FOOD PAIRING
Ψητά και μαγειρευτά κρεατικά, πικάντικα τυριά.
Νο 06
CHARDONNAY
ΛΕΥΚΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ
ΛΕΥΚΗ, ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ, ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ Η ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ. ΣΥΝΘΕΤΗ ΠΑΛΕΤΑ ΑΡΩΜΑΤΩΝ ΩΡΙΜΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ(ΑΧΛΑΔΙ, ΜΠΑΝΑΝΑ, ΑΝΑΝΑ, ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ)
25.000 τ.μ.
39°30'35"N
22°14'20"E
ΣΤΟΜΑ
Λιπαρό και ισορροπημένο στόμα, με μεγάλο όγκο και επίγευση.
FOOD PAIRING
Συνοδεύει όστρακα, θαλασσινά και λευκά κρέατα.
Νο 07
SAUVIGNON BLANC
ΛΕΥΚΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ
ΛΕΥΚΗ, ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. ΑΡΚΕΤΑ ΦΥΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ(ΣΠΑΡΑΓΓΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ), ΜΕ ΝΟΤΕΣ ΩΡΙΜΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ(ΠΕΠΟΝΙ, ΡΟΔΑΚΙΝΟ, ΑΝΑΝΑΣ)
130.000 τ.μ.
39°29'52"N
22°14'22"E
39°30'13"N
22°13'10"E
39°30'02"N
22°15'30"E
39°30'00"N
22°14'16"E
39°30'42"N
22°15'07"E
39°30'42"N
22°15'07"E
39°30'20"N
22°14'48"E
ΣΤΟΜΑ
Πλούσιο στο στόμα, με δροσερή οξύτητα, λιπαρότητα και γευστική πολυπλοκότητα.
FOOD PAIRING
Συνοδεύει άσπρες σάλτσες, ψητά θαλασσινά, ριζότo.